Benvinguts al segon episodi de la tercera temporada de “Guioneando”! Aquesta setmana, ens submergim en “El Becari“ (2015), dirigida i escrita per Nancy Meyers, per analitzar-ne la seva estructura, personatges i temàtica. Però, com sempre, abans d’entrar en matèria, una mica de caos marca de la casa.
El Running Gag Continua… o No?
A l’episodi anterior, vam introduir al Joan, el nostre nou seguidor fictici i ja una part imprescindible del programa. Ara, la gran pregunta és: es convertirà en un running gag o l’haurem de portar de veritat per demostrar que existeix? A més, David segueix debatent-se entre la seva doble vida de guionista i treballador nocturn als quiròfans de Joan XXIII… com un Batman de la narrativa audiovisual!
Intel·ligència Artificial: L’Amenaça o la Becària Perfecta?
En episodis anteriors, vam parlar de la IA com la becària definitiva dels guionistes. Ara, comparem això amb el personatge de Ben Whittaker (Robert De Niro), que entra com a becari sènior en una empresa tecnològica dirigida per Jules Ostin (Anne Hathaway). Quin paper juguen els mentors en un món accelerat i tecnològic?
Anàlisi de “El Becari”: Més que una Comèdia Lleugera
📌 Un mentor màgic: Ben és més que un simple becari, és la Mary Poppins moderna que aporta ordre i equilibri a un món descontrolat.
📌 Un protagonista secundari? La pel·lícula sembla que gira entorn de Ben, però el veritable conflicte el té Jules. La seva història és la que realment evoluciona.
📌 Xoc generacional: Ben representa els valors tradicionals enfront del món tecnològic i accelerat de Jules. Però és ell qui ha d’aprendre o és l’empresa qui necessita recuperar certs valors del passat?
📌 Una història sense grans drames: “El Becari” és una comèdia lleugera sense conflictes tràgics, però amb una estructura ben definida i personatges que funcionen gràcies al guió i la interpretació.
📌 I si ho féssim aquí? Imaginem un remake en el nostre context. José Sacristán fent de Robert De Niro?Funcionaria? Probablement sí, però amb un punt més dramàtic.
El Missatge Final: L’Importància dels Mentors
Aquest episodi també ens porta a parlar dels nostres propis mentors, aquelles persones que ens han marcat en el món del guió i l’audiovisual. Des d’Albert Dumortier al mític Taller de guionistes, fins a Joan Ginè Masdeu ,al Institut Martí i Franquès de tarragona que ens van avivar la passió pel cinema. Perquè tots hem tingut un Ben Whittaker a la nostra vida.
Amb moltes ganes d’aquesta nova etapa, ens acomiadem fins al pròxim episodi.
Segueix-nos a Instagram (@guioneandobrothers) i Twitter (@AgainSerras) per més anècdotes i humor sobre el món del guió.
David i Iván t’esperen a “Guioneando”, el podcast on cada episodi és una finestra oberta a l’art d’explicar històries. (I sí, Joan, esperem també el teu comentari!)
- 🎧 Escolta tots els episodis de Guioneando aquí → PodcastCity.cat
“Guioneando” és un viatge apassionant pel món de la narrativa audiovisual. Acompanya als germans David i Iván mentre desgranen els secrets del guió, des dels classics indiscutibles fins a les últimes novetats del cinema. Amb una combinació de saviesa, humor i un toc de rebel·lia, aquest duo et guiarà per les intricades sendes de la creació de històries que ens fan riure, plorar i reflexionar. Si ets un amant del cinema, un aspirant a guionista o simplement un curiós de com es teixeixen les històries que ens captiven, “Guioneando” és el teu espai. Descobreix anècdotes, consells i debats enriquidors en cada episodi. Uneix-te a nosaltres en aquesta aventura cinematogràfica i deixa’t inspirar per la màgia del guió. Disponible a Spotify, Apple Podcasts i on millor et convingui. Benvingut al nostre univers de possibilitats narratives!”
Podcast: Play in new window | Download
Més episodis
Renegats 2-8 | La dieta vegana per als felins a debat
Cada vegada més persones han adoptat el veganisme com a forma de vida i pràctica política. Més enllà de no consumir aliments d’origen animal, el veganisme aboga per l’abolició de tota explotació sigui de l’espècie que sigui. Però, què passa quan els humans apliquem el veganisme a la dieta dels nostres companys felins? És saludable [...]
Crisis Existencials 1-3 | Parlem català… o ho intentem
La Laia reivindica el català del Camp ,el Pol ens fa jugar a traduir com si fos una prova de supervivència lingüística i amb l’Ari també ens agafa aquella mini crisi (existencial, òbviament) perquè… potser parlem català menys del que ens pensem.
Guioneando 3-6 | Capítol 6: Eines per a guionistes: les targetes, la clau per estructurar històries
Benvinguts a Guioneando, el podcast dels Germans Serra dedicat a la narrativa, el guió i la creativitat audiovisual! A “Guioneando”, avui ens posem pràctics.D’entrada, volem parlar d’una eina senzilla però potent: les targetes.David i Ivan, amb humor i complicitat, comencen explicant com les targetes ajuden a inspirar, ordenar i donar vida a les històries.A més [...]