Benvinguts al cinquè episodi de la tercera temporada de “Guioneando”! Aquesta vegada, els germans David i Iván Serra reben al seu fidel oient Joan (Juan Luis per als amics), que s’uneix al debat per parlar d’un element crucial a l’hora d’escriure: els títols.
Primerament, un títol ho diu tot… o no diu res?
En aquest episodi descobrim per què un bon títol funciona com la targeta de presentació perfecta per a la teva història. D’una banda, pot atraure els espectadors i generar interès; però de l’altra, pot revelar massa o provocar confusions hilarants. Per tant, amb l’humor habitual, els Serra i el Joan analitzen títols encertats, traduccions desastroses i exemples memorables que han passat a la història per bones (i males!) raons.
🎞️ Per exemple, aquí tens alguns títols per riure (o plorar):
-
En primer lloc, com “Ice Princess” es va convertir misteriosament en “Soñando, soñando, triunfé patinando”.
-
En segon lloc, per què “Die Hard” és “La jungla de cristal” i no simplement “Muere Duro”?
-
A més, debaten sobre títols abstractes com “El árbol de la vida”, discutint si això realment ajuda o complica a l’espectador.
🎯 Com a resultat, aquí tens alguns consells pràctics per triar el títol perfecte:
-
Primer, com evitar títols que expliquin massa o massa poc.
-
Després, la importància que sigui atractiu, memorable i coherent amb la història.
-
Finalment, estratègies creatives i divertides per “vendre” millor els teus guions simplement canviant-ne el títol.
☕️ A més, tenim un convidat especial (tot i que no li han pagat el cafè)
D’altra banda, en Joan comparteix les seves impressions sobre els títols, aporta humor fresc al programa i, per descomptat, es lamenta que els germans Serra segueixin sense convidar-lo realment al cafè promès.
En definitiva, no et perdis aquest episodi ple de debat, riures i, sobretot, bones idees per ajudar-te a posar nom al teu proper projecte. Perquè, al cap i a la fi, un bon títol pot fer-te triomfar… o pot deixar-te patinant!
📲 Segueix-nos a Instagram: @guioneandobrothers
🐦 Segueix-nos a Twitter: @AgainSerras
“Guioneando”, el podcast on cada episodi és una història en si mateixa. I sí, Joan, al pròxim et paguem el cafè (o potser no!).
“Guioneando” és un viatge apassionant pel món de la narrativa audiovisual. Acompanya als germans David i Iván mentre desgranen els secrets del guió, des dels classics indiscutibles fins a les últimes novetats del cinema. Amb una combinació de saviesa, humor i un toc de rebel·lia, aquest duo et guiarà per les intricades sendes de la creació de històries que ens fan riure, plorar i reflexionar. Si ets un amant del cinema, un aspirant a guionista o simplement un curiós de com es teixeixen les històries que ens captiven, “Guioneando” és el teu espai. Descobreix anècdotes, consells i debats enriquidors en cada episodi. Uneix-te a nosaltres en aquesta aventura cinematogràfica i deixa’t inspirar per la màgia del guió. Disponible a Spotify, Apple Podcasts i on millor et convingui. Benvingut al nostre univers de possibilitats narratives!”
Podcast: Play in new window | Download
Més episodis
#CrisisExistencials 1-1 | Les primeres vegades
En aquest primer episodi de Crisis Existencials, el Pol, la Laia i l’Ari obren el meló de les “primeres vegades”: el primer dia a la uni, la primera feina… Un viatge entre vergonyes, nostàlgia i moltes ganes de riure’s una mica d’aquells moments que ens fan dir: què estic fent amb la meva vida?
#Renegats 2-6 | Literatura Antiespecista, en Directe a La Gata Insubmisa
Avui ens desplacem al Cat Cafè de La Gata Insubmisa per un episodi molt especial. Tenim amb nosaltres al Borja Duñó, autor de la primera novel·la antiespecista en català, Ànimes entre les Dents, i que ha iniciat un moviment en favor d’una literatura que tracti aquesta temàtica sense complexos. Aprofitarem també per parlar del seu [...]
#Renegats 2-5 | Teràpies alternatives i gats: Més enllà de la veterinària
En el capítol d’avui, Renegats entra amb les urpes esmolades i mentalitat escèptica en un dels temes més controvertits de la salut animal i humana: Les Teràpies alternatives. Derivades de creences mil·lenàries o nascudes en els últims segles com a resposta a la medicina convencional, totes proposen una visió radicalment diferent en la forma de [...]