#MansALesMans 13: Protectora d’animals i plantes de Tarragona

Fa entre 19.000 i 32.000 anys no hi havia gossos, hi havia llops i aquests no eren exactament els millors amics de l’home. Una sèrie d’estudis genètics realitzats per científics europeus han assenyalat que van ser els caçadors recol·lectors els que van domesticar i ensinistrar a les espècies de llops salvatges de les que els gossos actuals, són descendents.

Els cànids salvatges no tenien tirada a relacionar-se amb els éssers humans, però això va canviar de mica en mica. Ara, un equip internacional de científics ha identificat el moment de la història en la que els llops van ser domesticats, un procés que va passar a Europa fa més o menys uns 19.000 anys.

Tant gossos com gats el que volen, per damunt de tot, és afecte, companyia, complir amb la seva funció al costat dels humans que van escollir lliurament, fa milers d’anys, adoptar-los. Ara bé, la vida dels gats i els gossos amb els humans té la seva part negativa, cruel per part dels inhumans, les repercussions dels quals,, recauen al damunt dels més febles i desprotegits.

Avui la protagonista de Mans a les Mans és l’Associació d’animals i plantes de Tarragona. Mans a les Mans és el podcast dirigit per la periodista Roser Pros-Roca.