#BanderaMatraca 3-2: La Setmana Santa i els joves després de la pandèmia

Encara amb el gust dels panellets als llavis, mirem amb esperança i il.lusió el calendari de 2022. Cada dia que passa sembla més clar que a l’abril podrem sortir als carrers a professar la nostra fe, la nostra devoció, a viure aquesta nostra tradició que vivim amb tanta passió durant els dies de setmana santa. El Divendres Sant de 2022 serà el termòmetre que mesuri l’estat de salut de la setmana santa de la nostra ciutat.

Una prova de foc per a moltes confraries. Allí es veurà si la feina feta durant els anys anteriors a la pandèmia dóna els seus fruits o si bé no hi ha relleu generacional. Ara més que mai la joventut té un paper clau per a assegurar la continuïtat dels actes que tenen lloc durant la Quaresma i la setmana santa. Algunes confraries fa anys que han començat un procès de transició a les seves Juntes amb perfils molt joves: Cristo del Buen Amor, Natzarens, La Salle, inclús la pròpia Agrupació d’Associacions.

No obstant, encara trobem juntes que es podrien descriure com autèntics clubs de jubilats, on ser jove representa una lluita constant per fer-se escoltar i respectar. Ara més que mai, necessitem que els joves confrares de Tarragona s’involucrin en la seva confraria, participin dels seus actes, facin sentir la seva veu. 

Bandera Negra i Matraca és un podcast de Maria Grau.