#Renegats 1-4 | El Protocol CER

A Tarragona, molts gats no viuen la vida còmoda i agradable d’una llar. Són felins que han nascut en llibertat en zones urbanes i que, tot i acostumats a la presència humana, sobreviuen de forma quasi independent en agrupacions de diversa mida i composició. Sense el suport de persones que hi tinguin cura, la seva vida és extremadament precària. 

Però fins i tot en el cas de que les colònies siguin alimentades de forma regular, hi ha un altre problema afegit: L’estratègia reproductiva dels felins. 

La legislació ha evolucionat fins atorgar a les colònies el dret a existir, però la realitat és que sense cap tipus de control poblacional, la població felina creix a un ritme que les associacions, alimentadores i ens municipals no poden fer-hi front.

La solució, fins i tot deixant de banda els aspectes ètics, no és l’eliminació física dels felins, ja sigui assassinant-los o reubicant-los. I és aquí on entra en escena el protocol de Captura – Esterilització – Retorn, conegut com a CER. En el programa d’avui parlarem d’aquest protocol i de com pot ajudar a que la vida de les colònies i la convivència amb els humans sigui la millor possible.

Renegats és un pòdcast de Jandro Capapé i Iria García.