#LaVeuDeLaTerra 7: Rebaixes amb consciència

En aquest programa parlarem sobre l’excés consum de roba que realitzem avui en dia, sobretot durant les rebaixes, i la problemàtica que s’hi amaga darrera la indústria tèxtil. No sempre comprem roba que realment necessitem, ja que molta es queda a l’armari o ens la posem poques vegades. Això no compensa els recursos naturals que s’hi usen, la contaminació de l’aigua a causa dels productes tòxics i microplàstics i els residus que produeixen.

També parlarem de l’alternativa a comprar roba de mala qualitat en grans magatzems, com la roba de quilòmetre zero, feta de cotó, o millor encara, donar una segona vida a roba que ja no s’usa, comprant-la de segona mà. Hem entrevistat a membres de l’associació El Coco, organitzadors de mercadets de roba de segona mà a Reus. Amb elles hem parlat dels beneficis d’allargar-li la vida a la roba i d’altres temes molt interessants!

Finalment hem preguntat als ciutadans sobre el tema, concretament quanta roba compra en un any, si són conscients dels recursos que es necessiten per fabricar una peça de roba i si coneixen alternatives sostenibles. En parlem a La Veu de la Terra, el podcast dirgit per Édel Martínez.